ZONNE-CENTRUM >>> VEILIG ZONNEN
<<< Site overzicht : klik op het logo


 

... in voorbereiding ...

 

De zon, met name de ultraviolet-straling, is tegelijkertijd voeding en medicijn.

Zonder zon zouden wij geen seconde kunnen leven. Op het moment zelf waarop de zon zou uitdoven, zou alle leven op aarde ophouden te bestaan. Een tekort aan zon maakt ons depressief, verzwakt onze natuurlijke afweer en werkt osteoporose in de hand.

Te veel echter maakt ook ziek, verzwakt onze afweer en kan zelfs dodelijk zijn. Het komt dus, net als bij voeding en medicijnen, op de dosis aan.

 

 

Afspraak met de zon!

25 brandende vragen over de zon

Gezond de zomer door...

!!!gebruik van medicatie!!!

ZONNETIPS VOOR DE ZOMER

Maar u verbrandt ook tweemaal sneller dan normaal, als u u niet insmeert met een anti-zonnebrandmiddel. Door de kou voelt u dit vaak te l

ZONNETIPS VOOR DE WINTER

-----------

Zon en sneeuw is dubbel genieten op wintersport.

Op 2000 meter hoogte is de UV-straling namelijk bijna 30 % sterker dan in ons land. Bovendien weerkaatst sneeuw zo een 85 % van die straling.

Smeer daarom uw wangen, neus, lippen, oren en nek regelmatig goed in. Gebruik een anti-zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor.

Vergeet het niet, smeer em!

 

---

Ga je naar de zon?
Dan is een zonnekuur een goede manier om je huid voor te bereiden op de vakantiezon. Op die manier wordt je huid langzaam voorbereid op de zon zodat het risico op zonnebrand aanzienlijk wordt verkleind. Vergeet niet dat de zuidelijke zon feller is omdat de zon hier dichter bij de aarde staat en er dus meer UV-straling het aardoppervlak bereikt.

Of ga je snowboarden?
En ben je je fysiek al aan het voorbereiden met indoor ski- of snowboard lessen?
Vergeet dan ook je huid niet voor te bereiden. Deze krijgt op de piste een dubbele dosis zon te verwerken; de grote hoogte en de zuivere lucht zorgen er voor dat er veel minder UV-straling uit de lucht wordt gefilterd. Daarbij kaatst de sneeuw nog eens 80% van deze straling terug. Ook hier kan een zonnekuur vooraf uitkomst bieden.

 

«» Start « » Behandel-centrum « » Sauna-centrum « » Zonne-centrum «»