START >>> BETEKENIS VAN WELLNESS
<<< Site overzicht : klik op het logo


 

WELL-NESS is een oud Engels woord dat in het midden van de twintigste eeuw het nieuwe begrip werd voor enerzijds geestelijk welbevinden (WELL-being) en anderzijds een goede lichamelijke conditie (fit-NESS).

Met name door de groeiende prestatiedruk in onze moderne maatschappij en een groter wordende groep ouderen die ten volste willen genieten van de resterende decennia van hun leven (en daar tevens de materiële middelen voor hebben), is wellness aan een ware opmars begonnen. De wellness-beweging is de laatste jaren uitgegroeid tot een expanderende bedrijfstak.

In tegenstelling tot een behandeling waar ziekte aan ten grondslag ligt, werkt wellness zonder diagnose. Wellness is als het ware de kunst van de aanraking op alle daarvoor denkbare niveau's, met behulp van het zien, horen, ruiken, proeven, aanraken, waarbij alle zintuigen worden beroerd en gestimuleerd met behulp van kleuren, geuren, muziek, warmte, oliën, zalven, zachte handoplegging, massages, dans en gymnastiek, sauna's en stoombaden, zonnebanken, ademhalingstechnieken, meditatie, ..., en dit bij voorkeur in een mooie esthetisch gevormde omgeving. Wellness vormt als het ware de aanraking van het hele ik: lichaam en ziel.

De mens voelt zich beter na wellness. Het is een ultieme vorm van ontstressen en een preventief optreden tegen allerlei ziektes die om de hoek loeren. Vooral in onze maatschappij is dat niet onbelangrijk.

Inderdaad, een gezonde geest in een gezond lichaam, oftewel mens sana in corpore sano. De mens wordt er steeds meer van doordrongen dat lichaam en geest in harmonie met elkaar moeten bestaan.

We(l)zijn voor u... .

 

«» Start « » Behandel-centrum « » Sauna-centrum « » Zonne-centrum «»