SAUNA-CENTRUM >>> VERSCHIL MET FINSE SAUNA
<<< Site overzicht : klik op het logo


 

Wat is het verschil tussen een infrarood-sauna en een Finse sauna?

Het traditioneel saunagebruik is voornamelijk door de Finnen populair geworden. Hun oude religie schreef dit voor als middel voor reiniging van ziel, geest en lichaam.

Een traditionele Finse sauna werkt met indirecte warmte-omzetting: door warme luchtcirculatie en meestal door rechtstreekse inwerking van deze warme lucht op uw huid wordt het resultaat bereikt. Men spreekt van convectiewarmte.

In mijn infrarood-sauna’s hebben we een droge stralingswarmte. Hiervan wordt slechts 20 % voor de verwarming van de lucht gebruikt, de overige 80 % wordt rechtstreeks in lichaamswarmte omgezet. Daardoor kan u als gebruiker dieper en effectiever verwarmd worden, gezien het grootste deel van de energie hiervoor gebruikt wordt, en niet voor het verwarmen van de lucht. Dit aspect maakt een wezenlijk onderscheid tussen mijn infraroodsauna en een Finse sauna, en duidt de voordelen van mijn infrarood-sauna’s aan tegenover een traditionele sauna.

Mede daardoor kan de infrarode energie van mijn infrarood-sauna’s het zweetvolume in vergelijking met een gewone sauna meer dan verdubbelen, terwijl ze met beduidend lagere temperaturen werken, namelijk ongeveer 55 tot 75 °C (meestal 60 °C) tegenover 90 tot 1OO °C voor een normale sauna. Klanten met een zwakkere gezondheid kunnen zo op een veilige en zekere wijze transpireren.

Tevens komt er in mijn infrarood-sauna’s een betere afvoer van vet, cholesterol, oplosbare gifstoffen, ... tot stand.

Een lagere temperatuur in mijn infrarood-sauna’s is minder gevaarlijk als men het risico op vaatvernauwende factoren wil vermijden.

Tegelijkertijd, en dit is belangrijk voor veel vrouwen, ouderen, mensen met ademhalingsproblemen (astma, ...), is het aangenamer om tijdens mijn infrarood-sauna-gebruik lucht van 55 tot 75 °C in te ademen dan lucht tot 100 °C. Daardoor worden mijn infraroodsauna’s meer geapprecieerd. Lagere temperaturen zijn veel plezieger en veel minder benauwend.

Men kan de luchttemperatuur zelfs regelen door meer of minder verse lucht in mijn infraroodsauna binnen te laten. Hierdoor kan nog een hoger gevoel van welbehagen optreden.

Mijn infraroodsauna’s kan u dus zelfs met openstaande deuren gebruiken, wanneer u enkel de dieptewerking van de infrarode stralen wenst te benutten. Deze manier van opwarmen kan ondermeer gebruikt worden door klanten die de thermische belasting moeilijk kunnen verdragen.

In tegenstelling tot Noorse den, vaak gebruikt bij Finse sauna’s, zijn mijn infrarood-sauna’s voorzien van cederhout, dat de beste eigenschappen bezit om de infrarode straling naar uw lichaam te weerkaatsen. Cederhout isoleert de infrarode stralen in mijn infrarood-sauna.

Ook bevat cederhout duurzame eigenschappen: het kan onmogelijk krimpen, kromtrekken of schimmelen. Dat laatste is belangrijk voor uw hygiëne.

Daarnaast geurt het cederhout heel aangenaam.

Bovendien wordt door een juiste plaatsing van de infrarode stralers uw lichaam op iedere plaats gelijkmatig verwarmd door de warmtecirculatie.

 

«» Start « » Behandel-centrum « » Sauna-centrum « » Zonne-centrum «»