SAUNA-CENTRUM >>> KLEURENTHERAPIE
<<< Site overzicht : klik op het logo


 

Kleurentherapie of Chromotherapie is de wetenschap die door middel van verschillende kleuren de vibraties van uw lichaam stabiliseren of wijzigen. Deze vibraties bepalen namelijk uw gezondheid, rust en harmonie.

De kleurenstraling kan zichtbaar of onzichtbaar zijn voor uw menselijk oog.

De straling kan, ofwel fysisch gebeuren via directe bestraling door middel van een lichtbron, ofwel via suggestietechnieken, meditatie of visualisatie.

Genezen door het gebruiken van kleuren was waarschijnlijk één der eerste technieken door de mens gebruikt. Hij had de kennis nog om te leven volgens de wetten van de natuur. Kleuren waren essentieel in het genezingsproces.

De fundamenten van de kleurentherapie:

AlIe organismen hebben hun eigen vibraties en frequenties.

AlIe organen hebben hun eigen typische vibraties en frequenties.

Ziekte is een gestoorde functie in het lichaam die de natuurlijke reactie is voor deze storing. Een gestoorde functie is niets anders dan een frequentieverandering, een stijging of een daling van een vibratie, veroorzaakt door een storing die chemisch, mechanisch of thermaal kan zijn.

De her-instelling van de juiste frequentie (voeding, geneesmiddelen, ... ) zal de storing wegnemen daar het lichaam de tendens heeft om naar het originele patroon terug te keren als de kans daartoe geboden wordt.

Cellen nemen selectief stralen en vibraties op en stoten ze ook af wanneer ze niet gewenst zijn. Wanneer de cellen gebrek hebben aan kleur (een andere naam voor voeding) beginnen ze te depolariseren en veranderen hun frequenties waardoor hun groeipatroon verandert.

De verkeerde kleur of het verkeerde voedsel verandert de frequentie van de kracht van het elektromagnetisch veld van de cellen. Dit interfereert met het breder elektromagnetisch veld van het orgaan, dat op zijn beurt reageert in het totale elektromagnetische veld van het lichaam (een typische kettingreactie). Deze reactie veroorzaakt vermoeidheid. De graad van vermoeidheid is de oorzaak van uitputting en uItimaal de dood.

Kleur, in wezen zuivere vibratie, is de rationele therapie voor gezondheid en ziekte, daar het in de juiste vorm is, op de juiste plaats en op het juiste ogenblik.

In mijn infrarood-sauna’s zitten lampen met 4 hoofdkleuren: blauw, rood, geel en groen.

Blauw: heeft vooral een relatie tot chronische toestanden:
vermindering van weerstand, virusontwikkeling, vermindering van organische activiteiten, vermindering van de stofwisseling, (het veneuze bloed is blauw), chronische ziekten, verstoppingen, jicht, reuma, verkoudheden, verlammingsverschijnselen, verhardingen, huid, gewrichten, verstoppingen in het bloedsysteem, depressies, verkalking.

Rood: heeft vooral een relatie tot het bloed en de geslachtsorganen:
bloedopbouw, (aders zijn rood), spierverzorging, spanningen, verwondingen, infecties, koorts, zuren.

Geel: heeft vooral een relatie tot de zenuwen en de ademhaling:
organische zenuwen, hoofdpijn, stembandproblemen, longen, bronchitis, ademhaling.

Groen: heeft vooral een relatie tot de spijsvertering:
maag, darm, blaas, bloedarmoede, duizeligheid, abcessen, koorts.