SAUNA-CENTRUM >>> DE JUISTE INFRAROOD-SAUNA
<<< Site overzicht : klik op het logo


 

Wat gebeurt er in mijn infrarood-sauna’s?

In mijn infrarood-sauna’s worden de infrarode stralen door electrische stralers opgewekt. Deze stralers zijn afgeschermd door een houten beschermrooster, om contact met uw lichaam te vermijden, en zijn verdeeld over heel de sauna (rug, voorwand en onder de zitplaats), zodat de straling gelijkmatig door uw hele lichaam kan worden opgenomen, mede dankzij de brede aluminiumreflectoren en een bestralingsafstand van 30 tot 50 cm. Dit garandeert de beste therapeutische werking.

Deze infrarode stralen zijn dus identiek aan deze die door de zon worden uitgezonden, maar met dit verschil dat ze de juiste golflengte hebben voor een optimale inwerking op uw lichaam.

Daarnaast kan u ze ten alle tijde benutten, op elk tijdstip van de dag.

Door de dubbele wanden van mijn infrarood-sauna’s kan ook de omgevingstemperatuur aangenaam-warm stijgen, waardoor we een dubbel effect verkrijgen. Naast een betere indringing van de infrarode stralen in uw lichaam, zet dit uw lichaam ook aan tot nog meer zweten.

Indien u niet zo houdt van de warme omgevingstemperatuur kan u ook van de weldadige effecten van mijn infraroodsauna genieten door de deur op een kiertje te zetten. Dan gebruikt u niet de omgevingstemperatuur, maar enkel de indringwarmte van de infrarode stralers die rechtstreeks op uw lichaam stralen.

Er bestaan verschillende infrarood-sauna’s. In mijn infrarood-sauna’s echter zitten enkel stralers van de hoogste kwaliteit, die de beste medische toepassingen garanderen, omdat zij voor +- 25 % infrarood-A, +- 50 % infrarood-B en +-25 % infrarood-C uitstralen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze combinatie van infrarode straling therapeutisch het meest effectief is.

Infrarood-A dringt uw lichaam binnen zonder de omgevingstemperatuur veel te verhogen. Bovendien dringen deze stralen door tot de elastische vezels en de aanhechtingspunten van de spieren en dat merkt u. Kortom, infrarood-A heeft heeft met een dieptewerking van ± 6 mm ook de hoogste therapeutische waarde.

Infrarood-B dringt ook door in uw huid en zorgt tevens voor een temperatuurverhoging. Daardoor gaat u transpireren. Deze stralen werken ook verkwikkend en ontspannend en hebben vele andere gunstige uitwerkingen. Hoe meer het spectrum van de infrarood-B-stralen dit van het infrarood-C benadert, hoe meer de therapeutische waarde vermindert.

Infrarood-C dringt alleen in de hoornlaag van uw huid en wordt vooral gebruikt om de omgeving te verwarmen. Het gebruik van Infrarood-C kan als gezellig-warm worden omschreven en deze stralen herstellen de balans van uw huid. Na regelmatig gebruik merkt u tevens dat u een verhoogde weerstand hebt opgebouwd.

De uitgezonden infrarode stralen in mijn infrarood-sauna’s kunnen snel tot 6 mm diep in het lichaam doordringen door de goede geleiding van het hoge gehalte water in de onderliggende lagen. De energieuitstraling in mijn infrarood-sauna’s is zo op uw lichaam afgesteld dat uw lichaam tot 95 % van deze energie kan opnemen. Door deze diepe indringing in uw lichaam ontstaat een opwarmingseffect diep in het spierweefsel en in de inwendige organen. Uw lichaam reageert hierop met een door de hypothylamus veroorzaakte (ongemerkte) stijging van zowel hart- als polsslag. Deze inwerking op uw hart zorgt voor een training met conditie-effect. Medische onderzoeken bevestigen dat het infrarood-sauna-gebruik een harttraining veroorzaakt, daar het lichaam zijn temperatuur wil doen zakken en daardoor zijn hartslag verhoogt. Gelijktijdig gaat het lichaam al zijn mogelijke afkoelingssystemen in werking zetten. Het voornaamste van deze systemen is het zweten.

Voor de opbouw van 1 gram zweet verbruikt uw lichaam 0,580 Kcal. Zo kan een klant met een gemiddelde conditie in mijn infrarood-sauna’s een halve liter zweet afscheiden en daarbij 300 Kcal verbruiken. Dit komt overeen met een inspanning die vergelijkbaar is met een afstand lopen van 3,5 tot 5 km.

Een klant met een aan de warmte gewende conditie kan gemakkelijk en zonder enige nadelige gevolgen van 600 tot 800 Kcal uitzweten. Het verloren gegane vocht kan door het drinken van water makkelijk teruggewonnen worden, zonder daarom de verbruikte calorieën weer aan te vullen.

Ter vergelijking enkele verbruiken in Kcal per uur bij intense sportbeoefening:

roeien of marathon lopen: 800 Kcal
squash: 680 Kcal
zwemmen of joggen : 400 Kcal
houthakken of tennis: 330 Kcal
fietsen: 300 Kcal
wandelen of golfspelen: 200 Kcal
Ter informatie: 1 Kcal = 4,186 Joules.

Onderzoek heeft aangetoond dat u zich niet hoeft af te peigeren om fit te worden of te blijven. Het extra verbranden van 1000 Kcal per week is voldoende. Het maakt niet uit hoe, zolang de calorieverbranding maar gestimuleerd wordt.

Om deze en andere redenen zijn mijn infrarood-sauna’s een weldaad voor uw lichaam en geest en een uitstekend middel voor ontspanning. Mijn infrarood-sauna’s verminderen stress, versoepelen de spieren en maken ze los, prikkelen hart en bloedvaten (trainen van de hartspier en conditietraining), verminderen cellulitis, zorgen voor een stralende en gezonde huid, vervullen een centrale functie bij uw figuurbewustzijn, verwijderen afvalstoffen uit uw lichaam door middel van transpiratie... . Dit geeft geen zichtbaar resultaat op korte termijn, maar is een investering in de toekomst.

De ontleding van zweet uit mijn infrarood-sauna’s geeft de volgende samenstelling:

80 tot 85 %: water
15 tot 20 %: vet, cholesterine, zuren, natrium, ammoniak, zware metalen (lood, cadmium, nikkel, koper, ...)

Het is geweten dat uw lichaamsvet, wanneer het warmer wordt dan 40 °C, de geprefereerde verbrandingsvorm wordt voor de te leveren energie.
Door de inwerking van het infrarood kunnen deze hoge temperaturen in uw vetweefsel bereikt worden.
Als vet door zweet uitgescheiden wordt, neemt het zware metalen mee die niet door nieren en longen afgescheiden worden.
Zware metalen zijn voor u giftig, en daarom is voor een goede gezondheid belangrijk dat deze op regelmatige tijdstippen uit uw lichaam weggevoerd worden.
Deze uitscheiding van zware metalen gebeurt echter veel minder door zweet uitgescheiden door conditietraining of door het gebruik van een traditionele Finse sauna. Het zweten in mijn infraroodsauna’s is wat dat betreft vele malen effectiever.

 

«» Start « » Behandel-centrum « » Sauna-centrum « » Zonne-centrum «»